
Vitamin C8
45 kapsułek
                    Forma
                    Kapsułki                    
                    Kategoria
                    Witaminy i minerały
                    
                    Skład
                    
L-askorbinian wapnia, L-askorbinian magnezu, kwas L-askorbinowy, L-askorbinian potasu, L-askorbinian cynku, ekstrakt z liści zielonej herbaty ( Camellia sinensis ), mieszanka ekstraktów z jagód (V. myrtillus i V. vinifera) ), bioflawonoidy cytrusowe, 6-palmitynian L-askorbylu, kwercetyna, rutyna (ze Styphnolobium japonicum ), ekstrakt z owoców żurawiny ( Vaccinium macrocarpon ), ekstrakt z pestek winogron ( Vitis vinifera ), L-askorbinian sodu, substancje przeciwzbrylające: sole magnezowe kwasów tłuszczowych kwasy i dwutlenek krzemu, askorbinian manganu, ekstrakt z owoców borówki czarnej ( Vaccinium myrtillus ), ekstrakt z korzenia rdestu japońskiego ( Fallopia japonica ), bromelaina (zAnanas comosus ), aromat: piperyna (z czarnego pieprzu Piper nigrum ), L‑selenometionina, papaina (z Carica papaya ), kapsułka roślinna (substancja glazurująca: hydroksypropylometyloceluloza; woda oczyszczona).
                    Sposób użycia
                    
Zażywać 1 kapsułka dwa razy dziennie do posiłku, bądź stosować zgodnie z zaleceniami lekarza. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
TABELA SKŁADNIKÓW
| Nutritional information: | 2 kapsułki (1994 mg) | 
|---|---|
Witamina C (z L-askorbinianu wapnia, L-askorbinianu magnezu, L-askorbinianu potasu, L-askorbinianu sodu, 6-palmitynianu L-askorbylu, L-askorbinianu cynku, L-askorbinianu manganu i kwasu L-askorbinowego)  | 1054 mg (1318%*)  | 
Cynk (z L-askorbinianu cynku)  | 18 mg (180%*)  | 
Mangan(z L-askorbinianu manganu)  | 3,1 mg (156%*)  | 
Selen (L-selenometionina)  | 30 µg (55%*)  | 
Biflawonoidy cytrusowe (50% hesperedyny)  | 40 mg  | 
Rutyna  | 40 mg  | 
Zielona herbata (75% EGCG) (22.5 mg EGCG/kaps)  | 60 mg  | 
Mieszanka jagód (20% multiantocyjanidyn)  | 50 mg  | 
Borówka czarna (25% antocyjanozydów)  | 20 mg  | 
Pestki winogron (80% proantocyjanidyn)  | 40 mg  | 
Żurawina (107:1) (Vaccinium macrocarpon)  | 40 mg  | 
Piperyna (ekstrakt z czarnego pieprzu)  | 2 mg  | 
Bromelaina 2400 GDU/g  | 360 000 FCC PU  | 
Papaina  | 100 000 FCC PU  | 
*RWS-Referencyjna wartość spożycia w %  | |










